Tang og tare – kombinert tur og kortkurs

Praktisk info
Dato: 22.05.24
Tidspunkt: 17:30 - 20:30
Adresse: Kvaløyvegen 30, 9013 Tromsø, Norge
Forening: Tromsø sopp- og nyttevekstforening
Region: Troms og Finnmark
Pris fra: 100 kr
Ledere
Jan Thomas Schwenke
John Richard Hansen
Arrangementet er stengt for påmelding
Bli med på tur i fjæra etter spiselige vekster
Vi starter med en kort teoretisk del om tang og tare og vandrer siden sammen ned i fjæresonen der det er blitt lavvann. Ifølge Sjøkartverket er det maks fjære sjø kl 19:50 med et nivå beregnet til 58 cm over Sjøkartnull.
Fjæra er en særskilt biotop som omfatter marine alger og dyr i strandsonen, og en fin knippe nyttevekster som vokser over flomålet, ofte på godt gjødslede områder fra døde planterester av tang og tare. På turen vil vi snakke generelt om fjæresonen nedenfor flomålet og se på de viktigste artene av alger og dyr med fokus på spiselige arter. Samtidig holder vi øynene åpne for spiselige karplanter over flomålet. Langs turen prater vi sammen om tang og tare, nyttevekster, rensing og oppbevaring, og om erfaring fra bruk i matlaging.
Etter turen oppsummerer vi funn og kanskje får en smak av dashi? Dashi er en type kraft som brukes i japansk matlaging. Felles for alle typer dashi er at de bruker ingredienser som fremmer umami, som oftest tang og/eller tare. Og dessuten ofte sopp!
Vi skal være utendørs hele tiden, ta gjerne med varm drikke eventuelt noe å spise. Vi går uansett vær, vær kledd etter forholdene og vær og vind, gjerne med sklisikring på skotøyet, samlepose og saks.
Vi møtes på parkeringsplannen ved Gamle Akvariet klokka 17.30. Se kart og adresse nedenfor.
Turen/kurset koster 100 kroner å du å være medlem. Du må logge deg inn for å melde deg på og betale. Førstemann til mølla!
